Groesbeek Wijndorp

Sinds 2001 is er in Groesbeek sprake van wijnbouw. Het heuvelachtige gebied en de goede lössgrond blijken, tesamen met de nieuwe druivenrassen, een goede basis te zijn voor heerlijke rode en witte kwaliteitswijnen.
De eerste wijngaard van Groesbeek, Wijnhoeve De Colonjes, viel al menig maal in de prijzen bij nationale en ook bij internationale wijnkeuringen.
Inmiddels is er ruim 20 hectare in gebruik voor wijnbouw, verdeeld over 7 wijngaarden. Groesbeek is daarmee het grootste wijndorp, maar wat vooral ook van belang is: een heel gezellig en gastvrij wijndorp.

U kunt bij de wijngaarden genieten van wijnproeverijen, rondleidingen en picknicken in de wijngaard. Voor groepen zijn speciale arrangementen met andere activiteiten in Groesbeek en de regio.

 Download hier de gratis Wijndorp Groesbeek app, voor tablet en smartphone.Verkrijgbaar voor IOS (app store) en Android (google play)

 

 

Sinds 2007 vinden in Groesbeek jaarlijks in het laatste weekend van september De Nederlandse Wijnfeesten plaats. Drie dagen lang kunt u genieten van wijn en feest in een prachtige entourage. Het Nationaal Wijngala, de Internationale Wijnmarkt, het Muziekfestijn en de Open Dag van de Wijngaarden maken onderdeel uit van De Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek. www.nederlandsewijnfeesten.nl

Groesbeek maakt deel uit van een internationale groep van bijzondere wijnregio's in Europa onder de naam Secret Wine Regions: www.secretwinetours.com