Cultuur

Liefhebbers van musea en bezienswaardigheden komen in Groesbeek ogen te kort. De drie grootste musea in het Rijk van Nijmegen bevinden zich allen op Groesbeeks grondgebied. Waan u een dagje in de tropen, maak een spannende en inspirerende reis door het Midden-Oosten of beleef de vrijheid in Groesbeek!

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief van Groesbeek museumlandschap en wij houden u op de hoogte van de activiteiten van:

U kunt het landschap en haar WO II historie verkennen in een authentieke DODGE. Klik hier voor meer informatie.

De Liberation Route Europe al ontdekt? Verspreid in het regionale landschap vindt u luisterkeien. Op deze locaties kunt u via de app of via een telefoonnummer dat vermeld staat op de luisterkei, de WOII verhalen van burgers beluisteren. Via http://liberationroute.nl/experience-the-route kunt u wandel- en fietsroute downloaden. Deze zijn ook bij de VVV Shop aan het Dorpsplein 1 in Groesbeek te verkrijgen.

 

Op Klein Amerika staat het grootste WOII monument van Groesbeek: een 1 op 1 replica van een WACO glider, waarvan er in 1944 tientallen geland zijn in Groesbeek en omgeving. Klik op deze link voor 'the making of the WACO glider in Groesbeek'.